Marţi, 28 aprilie, ora 19,00, va citi poezie Bogdan Diţă.
Vă aşteptăm cu drag!
Seara se va prelungi cu lecturi încrucişate din creaţiile poetice ale membrilor cenaclului în vederea unei repetiţii pentru participarea la Maratonul de Poezie din cadrul Studentfestului timişorean.
Se vor discuta şi alte aspecte ale activităţii cenacliere: reeditatea revistei Forum studenţesc, Concursul de Creaţie Studenţească ,,Pavel Dan”, ediţia 2015 şi condiţiile participării la Tabăra de Creaţie Studenţească ce se va organiza în august 2015, cu posibilitatea/varianta ca aceasta să se desfăşoare într-una din pensiunile din zona Văliugului, în apropierea staţiunii Crivaia. O şansă pentru a reînvia acel spirit al tradiţiei celebrelor ediţii ale taberelor de creaţie literară de la Crivaia din anii ’80-’90 şi chiar, pentru foarte puţin timp, de la începutul anilor 2000, când alături de tinerii (pe atunci) scriitori timişoreni a existat o participare absolut memorabilă, de reală consitenţă valorică, a unor scriitori optzecişti (şi, mai apoi, a câtorva poeţi nouăzecişti) de prim plan, din cele mai importante centre culturale ale acelei perioade: Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Elena Ştefoi, Gheorghe Crăciun, Alexandru Muşina, Călin Vlasie, Gheorghe Ene, Sorin Antohi, Adrian Suciu dar şi a unor scriitori exponenţiali de la Aktionsgruppe Banat: William Totok, Richard Wagner, Herta Müller.
În cadrul Studentfestului timişorean, aflat la cea de-a 24-a ediţie, ce se va desfăşura între 7-16 mai, 2015, cu tema Conflict, Secţiunea de literatură a Festivalului, coordonată de studentele Elena Marin şi Mihaela Mănoiu (anul III, Facultatea de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara, membre în cadrul OSUT-ului, forul organizator al Studentfestului), în colaborare cu Cenaclul ,,Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, vă invită să participaţi în data de 9 mai, ora 19,00, la librăria Cartea de Nisip, la o întâlnire de excepţie cu Poezia şi cu poeţii reprezentativi, membri, de ieri şi de azi, ai celui mai longegiv cenaclu studenţesc din ţară, Cenaclul ,,Pavel Dan”.
Discuţiile vor fi moderate de scriitorul Rober Şerban şi se vor axa, printre altele, pe tema: ,,Generaţii «Pavel Dan» – conflict sau/şi continuitate?”
Cu acest prilej, se va (re)lansa Antologia de poezie a Cenaclului ,,Pavel Dan” apărută, în vizunea lui Eugen Bunaru, la Editura Brumar, Timişoara, 2014.
Vor participa scriitori din toate generaţiile paveldaniste. Invitat special va fi poetul, criticul şi eseistul Ion Bogdan Lefter. Poeţii vor citi selecţii din versurile lor incluse în antologie.
Totodată, se vor proiecta aspecte din viaţa şi activitatea Cenaclului de-a lungul celor 58 de ani de existenţă precum şi fragmente din filmul Boemă de Timişoara, realizat de Gelu Şfaiţer după o idee de Daniel Vighi şi Tudor Creţu.
E.B.