In illo tempore…

…Și noi am fost în Tramvaiul Poeziei!… Premiera s-a petrecut în 2005, apoi tramvaiul liric a fost relansat în 2008 şi în 2018 în cadrul programului secţiunii literare a StudentFestului timişorean, program propus și inițiat de cenaclul „Pavel Dan”! Printre invitaţii speciali îi amintim hic et nunc pe: Ruxandra Novac, Elena Vlădăreanu, Oana Cătălina Ninu, Răzvan Țupa, în 2005, pe Miruna Vlada și pe Octavian Soviany în 2008. O recunoașteți, desigur, și pe Moni Stănilă, paveldanistă, și ea, și referent cultural al cenaclului, la vremea aceea! Succes ediției actuale, incluse în programul Capitalei Culturale Europene !

A consemnat E. B.

Tramvaiul poeziei, în staţia de pornire, ediția 11 mai 2018. Surâde… poetic Anastasia Coste.
Tramvaiul poeziei – mai 2018
Zâmbind poeziei din chiar Tramvaiul poeziei!
În Tramvaiul Poeziei, citește Anastasia Coste, laureata secțiunii de literatură a Studentfestului, ediția din mai 2018!
La finalul traseului, felicitări, pt. colaborare, adresate Dianei Buşe, reprezentanta O.S.U.T. 2018.05.11.

TRAMVAIUL POEZIEI ajunge la Timișoara. Radu Vancu, Svetlana Cârstean, Alina Purcaru, Moni Stănilă și Andrei Dosa vor călători alături de cititori.

 Tramvaiul Poeziei are program special de weekend, fără opriri în staţii

  • 3 iunie, ora 12:00. Invitată: Svetlana Cârstean
  • 3 iunie, ora 14:30. Invitată: Moni Stănilă
  • 3 iunie, ora 17:00. Invitată: Alina Purcaru
  • 4 iunie, ora 12:00. Invitat: Radu Vancu
  • 4 iunie, ora 14:30. Invitat: Andrei Dosa.
  • Toate plecările sunt din Depou (B-dul Dâmboviţa 67) şi retur, urmând trei trasee.

Accesul publicului este gratuit şi este permis în limita locurilor disponibile persoanelor care se înscriu cu un email la adresa: curaj@artanumusca.ro, cu condiția să specifice cursa dorită şi cum ar descrie Timişoara în două cuvinte. Perspectivele lor asupra orașului oraş vor contribui la schițarea unui poem colectiv care va fi publicat după finalul evenimentului.

Ghidul istoric Marius Daniel Igna va însoţi călătorii tramvaiului cultural pentru a le povesti din tainele orașului, iar experienţa va fi îmbogăţită de recitaluri susţinute de artişti locali: Andrei Mihail Radu şi Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu şi Bogdan Preda la flaut.

„După cele 2 ediţii din Bucureşti, mi-am dorit ca proiectul să călătorească şi în alte oraşe, unde publicul e mai puţin expus la evenimente dedicate poeziei. E o mare bucurie să venim la Timişoara, proiectul fiind deja validat şi inclus în programul capitalei culturale europene, dar şi pentru că în acest oraş a funcţionat primul tramvai din România. 

Pregătim o experienţă inedită pentru cei 300 de călători în cele 5 curse, astfel încât oamenii să simtă că păşesc într-o altă lume, datorită unei instalaţii florale speciale, cărţilor şi altor surprize, că îşi pot lăsa deoparte grijile şi să se reconecteze afectiv cu oraşul în care trăiesc şi cu lectura”, a menţionat Loredana Munteanu, organizator Tramvaiul Poeziei.

După ce în primele două ediţii s-a plimbat prin Bucureşti, Tramvaiul Poeziei schimbă macazul şi staţionează la Timişoara, ca parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

0 comments
0 likes
Prev post: O (nouă) întoarcere la data de 25 mai …Next post: Semnal!

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *