13 noiembrie, 2018, ora 19,oo. O seară deloc… ghinonistă. Dimpotrivă, o seară susținută de două lecturi consistente: Ema Cazan – poezie și Alina Adobroaie (elevă în clasa a XII-a) – proză… O proză care, în final, în receptarea celor care s-au exprimat, a fost percepută și disecată, mai degrabă ca poezie, ca, eventual, proză poetică, cu nu puține versuri frumoase, surpinzătoare. Poemele Emei Cazan s-au bucurat, de asemenea, de comentarii pe text(e), pe vers/pe versuri, întrunind aprecieri unanime. S-a subliniat, în raport cu începuturile sale poetice, (ea devenind membră a cenaclului cu aproximativ 3 ani în urmă), o evoluție cu adevărat remarcabilă. S-a argumentat cu versuri semnificative. Desigur, n-au lipsit, însă, și unele … rezerve, sugestii. Și-au exprimat opiniile: Marcel Tolcea (cu verva-i și pertinența binecunoscute), Ciprian Baciu, Natalia (prezență nouă în cenaclu!), Alexandru Colțan, George Lână, Marian Oprea, Eugen Bunaru. Cuvântul final l-au avut, în virtutea ritualului cenaclier paveldanist, cele două protagoniste ale serii care, la rândul lor, s-au supus/expus, unor analize (reciproce). Per ansamblu, o seară bogată, plină cu poezie, cu bucuriile poeziei. Afară, la ieșire, într-adevăr, ne-a întâmpinat (oa 21,3o!) o lună … de noiembrie. Superbă. Plină și ea…
Forum Studențesc,
Foto: E. B.
Cu ochii pe textele citite de Ema Cazan și de Alina Adobroaie. Puțin mai în spate, o prezență surpriză, de bun augur, poetul George Lână, cenaclist veteran…
Vizavi, Marcel Tolcea, într-o inspirată revenire la Pavel Dan. Alături, gravi, Alex Colțan și Ciprian Baciu. În capul mesei, Marian Oprea, în poziție semi-yoga. Vizavi, invizibil, Eugen Bunaru.