Seara lui 13 februarie, anul curent. Nici vorbă de ghinion sau ceva de genul … Reluăm: seara de 13 (zice-se: cifră aducătoare de …ghinion, vorba cuiva celebru până de curând…). Deci 13 decembrie. Deci, prima ,,întâlnire de lucru” în străvechea sală a Cenaclului Pavel Dan de la Casa de Cultură a Studenţilor. Și prima surpriză plăcută: toate scaunele ocupate! Semn de bun augur pentru un nou început. Dar, iată, încă un plus de imagine, (dacă vreți…), dătător de speranțe pentru viitorul imediat: printre cei prezenți, două ,,apariții” …inedite: Alexandru Zaharia (elev la Colegiul ,,Ion Vidu”) și Giorgiana Crăciun (studentă la Informatică).
Din start, atmosferă destinsă, plăcută, desășurându-se conform programului anunțat: Lecturile încrucișate (asezonate cu pateuri, napolitane și suc, marcând bucuria reluării…) au relevat apetența creativă, din perioada vacanței, a competitorilor care s-au desfășurat, liric, convingător: Izabela Radosevici, Vali Botezatu, d. Reka, Alexandru Zaharia, Giorgiana Crăciun, Marius Dimcea, Bogdan Floricel, Octavian Hrițcu, Dan Spătariu și Marian Oprea.
Nu trebuie omisă o notă, de asemenea inedită și incitantă, a acestei primei seri de cenaclu (an 2025): drept prolog s-a vizionat și ascultat un fragment din Boleroul lui Ravel sub bagheta magică a lui Sergiu Celibidache, apoi, celebra arie „Vissi d’arte,” (Tosca, de G. Puccini), cu Angela Gheorghiu, Washington, D.C. [2009]. Momente care au provocat discuții despre interferența artelor, dar și despre marele câștig, pentru/în propria creație, de care poate beneficia un scriitor, un poet având o deschidere și o profundă afinitate pentru toate artele.
La final, s-a stabilit un program al următoarelor lecturi în cenaclu și al unor evenimente de anvergură pentru perioada următoare.
A moderat, ca de obicei, (dar nu în virtutea inerției…), Eugen Bunaru.
La ieșire, în fața porții vegheată de statueta Fecioarei Maria cu Pruncul, salvată, în firida secretă, ca prin minune, de furia demolărilor ateiste ale epocii comuniste, se mai poartă încă discuții, învăluite în fumuri de țigară inhalate cu sete…juvenilă, parcă pentru a lega prezentul de vremuri studențești revolute… Până la întâlnirea viitoare, firește.
A consemnat E.B.

La deschidere, se fac mici pregătiri deloc protocolare. Pur colegiale. Să fie într-un ceas bun!!

Deci, mici pregătiri pentru ,,îndulcirea” ambianței. Izabela zâmbește în rolul perfect de amfitrioană!

Izabela, radioasă! Album, pentru eternitate, tocmai dăruit lui E.B., cu secvențe din viața şi activităţile Cenaclului!

Cu privirile spre obiectiv… Marius Dimcea (de sub coiful dacic) imortalizează momentul …

A început duelul poetic. Lecturi încrucișate!

Tocmai a citit (invizibil) Dan Spătariu. O poezie, din două, a fost dedicată Mirunei!

Vizavi se zâmbește. Poate la o glumă bună sau la lectura unei poezii…

Se pregătește Marian (alias Marinel) Oprea. Miruna își caută poemul pe celular! Foarte atent, nou venit în cenaclu, Alexandru, încă elev la Liceul de arte plastice!

Dan Spătariu, în plină vervă și evoluție. Succes garantat!

Interes vizibil pentru lectura din colțul invizibil…

Scufundat în lectură, Octavian Hrițcu.

În așteptare, Vali B., Marius D. și d. Reka. Succes previzibil!

Marius Dimcea, dintr-o prestație, memorabilă, cu fluierul ancestral și coiful dacic. Firește, nu cel furat prin Olanda… De la muzeu!